Falimentul City Insurance a început să golească buzunarele șoferilor români. Polițele RCA se scumpesc

de: Mădălina Bahrim
15 09. 2021

Problemele celui mai mare asigurator RCA din România, City Insurance, afectează deja șoferii români. Chiar dacă au polițe încheiate la City sau sunt clienții altor firme de asigurare, românii au de suferit de pe urma acestui faliment de răsunet.

Analizele pieței de asigurări din România arată că, în ultimele 10 zile, șoferii români sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a-și plăti polița RCA.

De vină este situația critică în care se află liderul pieței asigurărilor obligatorii, City Insurance. În pragul falimentului, trei milioane de clienți nu știu cum să procedeze în continuare, în timp ce clienții altor firme se confruntă cu scumpiri.

Concurența City Insurance a majorat tarifele polițelor RCA

O analiză recentă Hotnews.ro arată că firmele de pe piața de asigurări din România au scumpit tarifele pentru polițele auto obligatorii, în ultimele 10 zile.

„Mișcarea se vede cel mai bine la Euroins, care avea cele mai mici prețuri, după care s-au luat și alți asigurători. Excepție fac Generali, Uniqa și Asirom care nu au modificat prețurile, dar acestea erau oricum mari”, precizează sursa citată.

Cum arată prețurile:

1. Euroins a crescut cu aproape 185 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 600 de lei prețul RCA pe 12 luni.
2. Grawe a crescut cu aproape 400 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 300 de lei prețul RCA pe 12 luni.
3. Allianz a crescut cu 180 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 40 de lei prețul RCA pe 12 luni.
4. Omniasig a crescut cu peste 400 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 500 de lei prețul RCA pe 12 luni.
5. Groupama a crescut ușor cu peste 45 de lei atât prețul RCA (pe 6 luni) cât și prețul RCA (pe 12 luni).

Ceea ce se întâmplă acum pe piața asigurărilor auto obligatorii nu reprezintă o noutate pentru șoferii români. Ne amintim foarte bine că același scenariu s-a petrecut și după dispariția de pe piață a Astra și Carpatica.

Prin urmare, anul 2022 ar putea aduce prețuri și mai pierate la asigurările obligatorii pentru mașini, avertizează experții financiari.

Ce au de făcut șoferii cu polițe încheiate la City

Conform cifrelor oficiale înregistrate de City Insurance pe piața asigurărilor din țara noastră, compania se bucura, la finalul primului trimestru din acest an, de primul loc în piața de asigurări din România, cu o cotă de piață de 20,3%. Nu în ultimul rând, este esențial să menționăm că City Insurance se află și pe primul loc în piața RCA cu o cotă de piață de 45,62%.

3 milioane de români au asigurări RCA încheiate cu această companie, dar în cazul în care se va intra în faliment, contractele clienților City Insurance rămân valide până la expirare. Din nefericire, însă, nu la fel de bine vor sta lucrurile și pentru șoferii care vor fi loviți de o mașină asigurată la City și vor avea nevoie de despăgubiri.

Șoferii aflați într-o astfel de situație trebuie să apeleze la FGA, cu o cerere. După ce aceasta va fi analizată de experți, ar putea beneficia de despăgubirile aferente accidentului rutier, după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.